Izdavačka kuća OTVORENA KNJIGA ove godine obeležava 18 godina rada

Osnovana je kao porodično preduzeće  sa idejom da objavljuje knjige koje već imaju književnu  vrednost i koje se ne mogu naći na listi bestselera.

Do sada je objavila preko 300 klasika svih žanrova. Najveću popularnost OTVORENA KNJIGA stekla je objavljivanjem kompleta knjiga velikana kao što su Čarls Dikens, Džordž Orvel, I.S. Turgenjev, F.M.Dostojevski, D.S. Mereškovski ali i svojim izdanjima iz žanra fantastike poput Fantoma iz opera, Gospe s pokrovom, Svini Toda, Monaha, Vremeplova, Ukradenog bacila i druga značajna dela.

Za svoj cilj OTVORENA KNJIGA ima i čuvanje od zaborava istorijskih knjiga, kao što su Srpska trilogija, Smena generacija, Istorija Srba, Svi srpski vladari.

Tokom svog rada ova izdavačka kuća otvorila je svoja vrata mladim domaćim autorima i omogućila im ulazak na književnu scenu Srbije. Do sada je objavila preko 60 naslova iz pera 40 domaćih autora.

OTVORENA KNJIGA prisutna je svake godine na svim sajmovima knjiga u zemlji i regionu.

Njigove knjige možete kupiti u svim knjižarskim lancima poput Vulkana, Lagune, Delfija, Derete, ili poručivanjem putem sajta  http://www.otvorenaknjiga.rs/ gde vas svakog dana očekuju popusti.

Povodom svog jubileja, punoletstva, OTVORENA KNJIGA u saradnji sa magazinom ART PROVOCATOR poklanja knjigu Blago cara Radovana, velikog srpskog pisca Jovana Dučića.

Više o autoru i knjizi putem linka: http://www.otvorenaknjiga.rs/jovan-ducic/213-lago-cara-radovana

Leave a Reply

%d